Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου 2010


ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΦΟΡΟΣ
2010

Σήμερα στον Δ. Συκεών πληρώνουμε δημοτικά τέλη καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού στις κατοικίες 1,80 €/τμ. Στον Δ. Νεάπολης πληρώνουνε 1,63 €/τμ, στον Δ. Α. Παύλου 1,51 €/τμ και στον Δ. Πεύκων 1,46 €/τμ.
       Επίσης στον Δ. Συκεών πληρώνουμε δημοτικά τέλη καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού στους επαγγελματικούς χώρους 4,35 €/τμ. Στον Δ. Α. Παύλου πληρώνουνε 4,00 €/τμ, στον Δ. Νεάπολης  3,84 €/τμ και στον Δ. Πεύκων 3,40 €/τμ.
 Ακόμη στον Δ. Συκεών πληρώνουμε δημοτικό φόρο 0,70 €/τμ. Στον Δ. Νεάπολης πληρώνουνε  0,71 €/τμ, στον Δ. Α. Παύλου 0,20 €/τμ και στον Δ. Πεύκων 0,10 €/τμ.
Ο Δ. Συκεών με πολιτική ευθύνη του Σ. Δανιηλίδη αύξησε τον δημοτικό φόρο, με τον οποίο δεν πολυασχολούνται τα Μ.Μ.Ε., τα οποία ενδιαφέρονται κυρίως για τα δημοτικά τέλη καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού, αύξησε σε καιρούς οικονομικής κρίσης, τον δημοτικό φόρο :
- 20% το 2008,
- επιπλέον 20% το 2009 και
- επιπλέον 17% το 2010.
Αποτέλεσμα :
Ο Δ. Συκεών, με φορολογικό συντελεστή 0,70 €/τμ να είναι ο δεύτερος ακριβότερος Δήμος σε όλο το πολεοδομικό συγκρότημα στο ύψος του φορολογικού συντελεστή του δημοτικού φόρου (μετά τον Δ. Νεάπολης που έχει συντελεστή 0,71 €/τμ), ακριβότερος από Πανόραμα, Καλαμαριά κλπ
και
Οι δημότες του Δ. Συκεών πληρώνουν 600% παραπάνω από τους συνδημότες μας πλέον των Πεύκων και 250% περισσότερο από τους συνδημότες μας του Α. Παύλου.   
Η παράταξή μας τάχθηκε υπέρ του παγώματος του δημοτικού φόρου και των δημοτικών τελών και εισηγούμαστε σταθερά την εφαρμογή κοινωνικών κριτηρίων, με βάση τα οποία θα καθορίζεται το ύψος τους.
ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΙ ΠΛΟΥΣΙΟΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ, ΟΙ ΦΤΩΧΟΙ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΛΥ ΦΤΩΧΟΙ ΚΑΘΟΛΟΥ.
Αναφορικά τώρα με τα δημοτικά τέλη.
- Ο Δ. Συκεών είναι ο τέταρτος ακριβότερος στα δημοτικά τέλη καθαριότητος και ηλεκτροφωτισμού κατοικιών και επαγγελματικών χώρων σε όλο το πολεοδομικό συγκρότημα Θεσσαλονίκης.
- Ο Δ. Συκεών είναι ο ακριβότερος Δήμος της Δυτικής Θεσσαλονίκης.
 - Το περιοδικό ΕτΤ, εκφραστής της πολιτικής του Σ. Δανιηλίδη, αποκρύπτει συστηματικά τις θλιβερές αυτές πρωτιές του Δήμου μας (λχ μετά τις σχετικές αποφάσεις του ΔΣ δημοσίευσε σχόλιο με τίτλο μηδενικές αυξήσεις των δημοτικών τελών στον Δήμο μας, αποκρύπτοντας την φετινή αύξηση του δημοτικού φόρου κατά 17%. Λένε ότι η μισή αλήθεια είναι χειρότερη από ένα ολόκληρο ψέμα)
Οι προτάσεις της παράταξής μας :
α. πάγωμα των φορολογικών συντελεστών, ιδιαίτερα τώρα με την οικονομική κρίση, που πλήττει κυρίως τα χαμηλά εισοδήματα.
β. κοινωνικά δίκαιο σύστημα φορολόγησης με βάση το εισόδημα του φορολογούμενου. Προτείναμε το παράδειγμα του Δ. Κομοτηνής, ο οποίος απάλλαξε από τα δημοτικά τέλη όσους δημότες είχαν εισόδημα κάτω από 12.000 €.
Θυμίζουμε επίσης και το κοινωνικό τιμολόγιο που πρόσφατα ενέκρινε η ΔΕΗ. Δεν μπορεί ακόμη και η ΔΕΗ ή και άλλοι Δήμοι να τολμούν και ο Δ. Συκεών να κλείνει τα μάτια του μπροστά στο μεγάλο πρόβλημα της οικονομικής κρίσης.

Ο σχεδιασμός των προτάσεων αυτών προϋποθέτει βέβαια δουλειά και η  υλοποίησή τους προυποθέτει εργασιακή ειρήνη και θεσμούς συλλογικής διαβούλευσης, οι οποίοι δεν υπάρχουν στον Δήμο μας.
Η πολιτική επιλογή του Σ. Δανιηλίδη είναι σε εντελώς διαφορετική κατεύθυνση. Η κατεύθυνση αυτή είναι διαχειριστική, φοροεισπραχτική και δεν έχει ίχνος κοινωνικής δικαιοσύνης.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ας μαζέψει πρώτα από τους υποψηφίους του λεφτά για τις παρανομίες που κάνουν!

"Συνεργάτης του Σ. Δανιηλίδη χτίζει παράνομο όροφο την ημέρα των εκλογών!

Αυτή είναι η διαφάνεια και η έντιμη πολιτική που πρεσβεύει ο δήμαρχος Νεάπολης- Συκεών Σίμος Δανιηλίδης επικεφαλής της «Νέας Αυτοδιοίκησης».
Αν θέλει ο επανεκλεγείς δήμαρχος να στηρίξει μια νέα προσπάθεια για μια καινούργια πόλη, για μια καλύτερη ζωή όπως δήλωσε μετά την επανεκλογή του ας φροντίσει να «συμμαζέψει» λίγο τους ανθρώπους που επέλεξε για συνεργάτες.
Την ημέρα των εκλογών 6/11 ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Οδυσσέας Καραθάνος από τον Άγιο Παύλο έχτιζε παράνομα στην ταράτσα της οικοδομής του, πάνω από το ρετιρέ όπου διαμένει στην οδό Πελοποννήσου, έναν ακόμη όροφο προκάτ, ανενόχλητος.
Ο κ. Καραθάνος επέλεξε την ημέρα των εκλογών να φέρει εργάτες και να σηκώσει με σίδερα και κεραμίδια έναν ακόμη όροφο δίχως άδεια από την πολεοδομία για να διαμένει σε πιο άνετο, δυόροφο σπίτι πλέον. Η παράνομη εγκατάσταση υπήρχε με κόντρα πλακέ αλλά τώρα ο εν λόγω κύριος (πρώην αντιδήμαρχος και πρόεδρος της δημοτικής επιχείρησης), γραμματέας Δημοτικής οργάνωσης ΠΑ.ΣΟ.Κ. Αγ. Παύλου-Ευαγγελίστριας και πρόεδρος ΚΑΠΗ Αγ. Παύλου αποφάσισε μέσα στις εκλογές να κάνει μια πιο γερή κατασκευή με άνετο ύψος και παράθυρα για να μην χάσει και τη θέα της ταράτσας του η οποία θα είναι πλέον θέα του καθιστικού του έτσι απλά.
Γιατί εν μέσω εκλογών στην Ελλάδα πιο ασχολείται με παράνομες κατασκευές;"

Read more: http://www.seleo.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=13571:2010-11-11-11-22-47&catid=1:latest-news&Itemid=50#ixzz15AFA9uGk
Seleo.gr News